In deze autoroute van 99 KM neemt Friese bekendheid en chef-kok Reitse Spanninga je mee op een culinaire expeditie door Zuidoost Friesland. We stoppen bij meerdere ondernemers die op ecologische, natuurlijke of anderzijds verantwoordelijke manier lokaal produceren. Dus volop kans om Zuidoost Friesland te proeven! En heb je zin met de producten van deze route iets bijzonders op tafel te zetten? Bekijk dan de recepten van Reitse met producten die je onderweg kan kopen: https://www.zuidoostfriesland.nl/foodtour. Bij sommige punten kan je een korte wandeling maken. Dit staat dan aangegeven in de omschrijving. In de omschrijving staan ook per punt de openingsdagen en – tijden. Check deze van tevoren op de aangegeven websites. Deze wisselen per seizoen. Aangezien de openingstijden afwijken van gebruikelijke winkeltijden, raden wij sowieso aan deze route op een woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag te rijden. Het startpunt is de parkeerplaats bij Restaurant Boszicht. Vanaf daar loop je naar het eerste punt aan de overzijde van de weg.
* Wil je zo min mogelijk mobiele data verbruiken? Download dan de app en de route van tevoren zodat er geen werkende internetverbinding nodig is.
* Zorg dat je telefoon goed opgeladen is, en neem indien mogelijk een powerbank mee. Zorg ook voor een goede internet verbinding.
* Controleer van tevoren de openingstijden van de stoppunten op de aangegeven websites, ivm. afwijkende of seizoensgebonden openingstijden
* Neem een koelbox of tas mee voor verse producten.
* Neem contant geld mee (je kan niet overal pinnen).
De Boeren in het Bos zijn Richard van Pelt en Mariska Slot. Ze houden op natuurlijke wijze varkens, koeien, schapen, kippen en geiten, waarvan ze het vlees voor consumptie verkopen. Naast vlees willen ze ook fruit, groenten en noten op een natuurlijke manier produceren.
Nr. 5
High Tea Restaurant theetuin Nijeholtpade
Wanneer je bij de theetuin komt, word je persoonlijk onthaald door Tjiske en Jacques. Alles dat geserveerd wordt maken ze zelf. Ze weten dus precies wat de ingrediënten zijn. Niets komt van een groothandel.
Nr. 8
Kaasboerderij De Deelen
Bij Kaasboerderij De Deelen maken ze al sinds 1976 kaas van de melk van hun eigen koeien. De beste melk ontstaat volgens hen door goed te zorgen voor de dieren en de omgeving. En die melk is weer de basis voor de lekkerste kaas.
Eerlijk Eten: Friese Foodtour met Reitse Spanninga
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.