Eerlijk Eten: Friese Foodtour met Reitse Spanninga

Gratis

Route informatie

  • 99KM
  • Autoroute
  • Nijeberkoop, Friesland

Deze route maakt gebruik van

  • Mobile data
  • GPS
Toevoegen aan mijn routes

Over deze route

In deze autoroute van 99 KM neemt Friese bekendheid en chef-kok Reitse Spanninga je mee op een culinaire expeditie door Zuidoost Friesland. We stoppen bij meerdere ondernemers die op ecologische, natuurlijke of anderzijds verantwoordelijke manier lokaal produceren. Dus volop kans om Zuidoost Friesland te proeven! En heb je zin met de producten van deze route iets bijzonders op tafel te zetten? Bekijk dan de recepten van Reitse met producten die je onderweg kan kopen: https://www.zuidoostfriesland.nl/foodtour. Bij sommige punten kan je een korte wandeling maken. Dit staat dan aangegeven in de omschrijving. In de omschrijving staan ook per punt de openingsdagen en – tijden. Check deze van tevoren op de aangegeven websites. Deze wisselen per seizoen. Aangezien de openingstijden afwijken van gebruikelijke winkeltijden, raden wij sowieso aan deze route op een woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag te rijden. Het startpunt is de parkeerplaats bij Restaurant Boszicht. Vanaf daar loop je naar het eerste punt aan de overzijde van de weg.

* Wil je zo min mogelijk mobiele data verbruiken? Download dan de app en de route van tevoren zodat er geen werkende internetverbinding nodig is.

* Zorg dat je telefoon goed opgeladen is, en neem indien mogelijk een powerbank mee. Zorg ook voor een goede internet verbinding.

* Controleer van tevoren de openingstijden van de stoppunten op de aangegeven websites, ivm. afwijkende of seizoensgebonden openingstijden

* Neem een koelbox of tas mee voor verse producten.

* Neem contant geld mee (je kan niet overal pinnen).

Recepten van Reitse bij deze route:

https://www.zuidoostfriesland.nl/ontdekken/het-nieuwe-eten/recepten-met-streekproducten

https://www.zuidoostfriesland.nl/ontdekken/het-nieuwe-eten/asperges-recept

 

Foto via: ’t Hummelhus

Startpunt

  • Bovenweg 26, Nijeberkoop

Wat kom je onderweg tegen ?

Eerlijk Eten: Friese Foodtour met Reitse Spanninga

  • Nijeberkoop, Friesland
  • 99KM
nl_NL