Meanderen om De Groene As (Startpunt Groningen)

Kostenlos

Routeninformationen

  • 80 KM
  • Fahrradroute
  • Groningen, Groningen

Diese Route verwendet [...]

  • Mobile Daten
  • GPS
Zu meinen Routen hinzufügen

Über diese Route

Rondom De Groene As meanderen twee beleefroutes. Deze starten bij treinstation Assen en station Groningen. De routes kruisen elkaar bij de Punt. De beleefroutes lopen deels over De Groene As, maar soms is het nodig om even van de route af te wijken om van het prachtige landschap te genieten of langs een bijzondere plek te fietsen. De verhalen van deze bijzondere plekken zijn in acht mini documentaires te bekijken en te beluisteren.

De bewoners van het landgoed ‘Bosch en Vaart’ en de voormalige tuinbouwkolonie Filadelfia vertellen op zeer enthousiaste wijze over de historie en hun passie voor het landgoed. Al ruim 360 miljoen jaar legt de rivierprik haar eitjes in de Drentsche Aa, haar kroost zwemt naar de Waddenzee om vervolgens langs het Groninger Museum door het Noord-Willemskanaal, weer terug naar de favoriete paaiplek in de Drentsche Aa te gaan. Onderzoekers Theo Spek en Diana Spiekhout vertellen het verhaal over de rijke historie van het landschap en de cultuurhistorische waarde en betekenis van bijvoorbeeld de Waterburcht in Eelde. Rondom het Paterswoldsemeer is de betekenis van de steenrijke familie Scholten tot op de dag van vandaag nog goed zichtbaar in de meerweg, ‘De Paalkoepel’, het sluisje en de ‘Sociëteit’. Fietsers maken zo kennis met verhalen over het eeuwenoude beekdallandschap, de hoge ruggen, de polders, de meren en de landgoederen.

Startpunkt

  • Groninger Museum

Was sehen Sie unterwegs?

Meanderen om De Groene As (Startpunt Groningen)

  • Groningen, Groningen
  • 80 KM

Erfahrungen

Een route door een mooi gebied! Leuke filmportretten over heel verschillende dingen. Volgende keer doen we de route vanaf Assen.

Über die Erlebnisroute Meanderen om De Groene As (Startpunt Groningen)

Wat een geweldige fietstocht!

Über die Erlebnisroute Meanderen om De Groene As (Startpunt Groningen)

de_DE